sdílet Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN na Facebooku
Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN česká verze  Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN slovenská verzia  Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN english version  Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN deutsch version

Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN Lipová, Lipová Ubytování

Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte

Popis:


LÁZNĚ DOLNÍ LIPOVÁ ubytování a léčení ve WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN..


WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN*** je hlavním lázeňským domem Schrothových léčebných lázní, které se nacházejí v Dolní Lipové na rozhraní Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor. Jedná se o lázně s dlouholetou tradicí. Lázeňská péče je zaměřena převážně na léčbu neinfekčních kožních chorob (především lupenky), nemocí z poruch výměny látkové a nemocí dýchacího ústrojí. Recepce je centrální pro všechny lázeňské domy, nachází se v budově Marta v areálu lázní. Wellness Hotel Villa Grohman nabízí komfortní ubytování ve 2. a 3. patře. celkem v 15 pokojích. Ve druhém patře jsou pokoje vybaveny oddělenými lůžky a koupelna je se sprchovým koutem. V obou patrech jsou rozděleny dvoulůžkové pokoje s manželskou postelí a sprchovým koutem. Lze umístit do pokoje přistýlku. V obou patrech jsou k dispozici také 2 apartmány Superior Suite s velkou ložnicí, obývacím prostorem s rozkládací pohovkou (až pro 2 osoby), posezením, pracovním stolem a koupelnou s velkou rohovou vanou. V budově se nachází hlavní lázeňská kuchyně s jídelnou, restaurace, wellness Tilia. Budova je vybavena výtahem a je bezbarierová. Parkování je bez poplatku a je zajištěno u Villy Grohmann, popř. je možno také parkovat na přilehlých parkovacích plochách v areálu lázní.

 

WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN Pokoje:


Ve Ville Grohmann si užijete nocleh v některém z 11 klasických nebo 4 apartmánových dvoulůžkových pokojů. Všechny jsou přepychově zařízené a mají samostatnou koupelnu se sprchovým koutem, sociálním zařízením a fénem, v apartmánech jsou velké rohové vany. Do výbavy dále patří satelitní televize, pracovní stůl, křesla a šatní skříně. Přistýlky lze přiobjednat. Všechny pokoje bezplatně pokrývá vysokorychlostní Wi-Fi signál s připojením k internetu. Technicky vybavený konferenční sál má kapacitu až 100 hostů, využít lze také 2 menší salonky. Ubytování s domácími zvířaty zde není povolené.



Typy pokojů

Vybavení pokojů: koupelna s vanou, koupelna se sprchou, WC na pokoji, lednice, TV, telefon, připojeni internetu, sat, dětská postýlka k dispozici, Koupelna na podlaží, WC na podlaží, umyvadlo na pokoji

Základní informace: sekretářské služby, praní a žehlení, Informační služba, lékařská služba v dosahu, placený hotelový transport, úschovna jízdních kol, nekuřácké místnosti, úschovna cenných předmětů, garáže, parkovací plocha v areálu, masážní studio, pedikůra, Internetové připojení k dispozici, kosmetické studio, holič - kadeřník, restaurace

Platební karty: American Express, Diners Club, EuroCard/MasterCard, JCB, Maestro, Visa

Nadmořská výška: 538

Popis okolí: Klienti Lázní Dolní Lipová mají možnost navštívit kulturní a společenské akce, které se pořádají jednak v obci Lipová Lázně, ale také v nedalekém Jeseníku. O těchto akcích jsou informováni formou nástěnek u Lázeňské knihovny a v jídelně (lázeňský dům Moravanka). V areálu lázní je kavárna Sluníčko, kde jsou 2x v týdnu taneční večery. Milovníci dobré knihy budou jistě spokojeni s výběrem knih v Lázeňské knihovně s nekuřáckou kavárničkou, která je otevřena od pondělí do pátku (lázeňský dům Marta). Každý den zde máte možnost přečíst si denní tisk a k tomu si objednat dobrou kávu nebo voňavý čaj. V lázeňské recepci získáte informace o kulturních akcích, tipy na výlety, informace o zajímavostech našeho regionu. Ve spolupráci s CA Stoptour umožňujeme zájemcům zakoupit si společné výlety do okolí autobusem.

Tipy na výlet: Lázně Dolní Lipová - tipy na výlety: Krásná jesenická příroda vás jistě vyláká k dlouhým i kratším tůrám - v okolí lázní ty méně zdatné a pro náročnější je tu řada značených turistických tras v našich horách. Je třeba mít samozřejmě patřičné vybavení - pevnou obuv, sportovní oblečení a nezapomenout na pláštěnku. U nás si můžete vypůjčit nebo i zakoupit hole pro Nordic Walking. Kromě svých nohou můžete osedlat také kolo. Náš kraj nabízí spoustu možností pro cykloturistiku. Můžete si přivézt s sebou vlastní kolo nebo využít služby půjčoven kol. Od června do září je možné využít také cyklobus, který vám ušetří šlapání do kopce a umožní vám ujet na kole větší vzdálenosti.

Kulturní akce: MUZEUM JOHANNA SCHROTHA Lipová - lázně se nachází přímo pod železniční stanicí Lipová - lázně, asi 200 m severně od kostela v Dolní Lipové. MUZEUM VINCENZE PRIESSNITZE V JESENÍKU LÁZNÍCH. MUZEUM VETERÁN KLUBU ČESKÁ VES. V muzeu se nachází sbírka historických motocyklů, automobilů, historický nábytek, klubové trofeje, dokumentace motoristického hnutí jesenického regionu, prezentace úspěchů známých závodníků z autokrosu, motokár, silničních motocyklů a dalších. POUTNÍ KOSTEL PANNY MARIE POMOCNÉ(Mariahilf) Poutní kostel Panny Marie Pomocné nedaleko města Zlatých Hor. Původní poutní místo (doba vzniku v období 30-ti leté války)

Dostupnost střediska:


Centrum název: (0 m)

Vlaková zastávka název: (800 m)

Letiště název: 180 Km (Ostrava), 200 km (Brno), 250 km (Praha) (180 Km)

Autobusové nádraží název: (200 m)


Vlakové nádraží název: (800 m)

Obchod: (200 m)

Zastávka skibus: v areálu, při 10 a více osobách

Lázeňské služby:



Popis lázeňského zařízení:

Jaké nemoci léčíme (indikace) v Lázních Dolní Lipová - lázeňské služby Lázně Dolní Lipová: 

Léčba kožních nemocí - Lázně Dolní Lipová: Lázně mají dlouholetou tradici v léčbě kožních onemocnění dětí i dospělých. K nejběžnějším chorobám, které se u nás léčí patří psoriasis vulgaris, atopický ekzém, sclerodermie, profesionální dermatózy, ale i další chronické neinfekční kožní nemoci (např. lichen ruber, ichthyózy, dermatitis herpetiformis Duhring...). Základem léčby je kombinace přísadových koupelí včetně suchého zábalu a fototerapie, aplikace dermatologických mastí podle originálních receptur lázní, u pacientů s postižením kloubního aparátu je nedílnou součástí terapie, odborná RHB péče pod vedením zkušených fyzioterapeutů s využitím nejmodernějších přístrojů. Každý pacient je samozřejmě nejprve vyšetřen odborným kožním lékařem, event. lékařem FBLR a léčebný program je přizpůsoben jeho individuálním potřebám a obtížím. V lázních je dále k dispozici digitální dermatoskop k odbornému vyšetření pigmentových névů, elektrokauter a kryospray k odstranění drobných kožních útvarů ( bradavice, fibromky...), je prováděna léčba lymfatických otoků.

Léčba obezity - Lázně Dolní Lipová: Na základě zkušeností doporučujeme pacientům vzít s sebou opasek a/nebo šle! Usmívající se. Léčba obezity v LÁZNÍCH DOLNÍ LIPOVÁ má dlouholetou tradici. Při léčbě naši specialisté vychází nejen ze své odbornosti, ale také ze zkušeností léčení obezity v lázeňském prostředí. Samotná léčba obezity stojí na podrobném rozboru stravovacích a pohybových stereotypů, je zjišťována profesní a zájmové zátěže ve vztahu k vývoji obezity. Nedílnou součástí léčby je analýza složení těla na špičkovém zařízení InBody 720 (především množství a distribuce tělesného tuku). Na podkladě vstupních vyšetření odborným týmem následuje doporučení postupu při redukci váhy. Aktivní procedury navrhují zdravotničtí odborníci, relaxační procedury si do velké míry volí pacient. Součástí léčby je redukční dieta, která není pouze omezením příjmu potravy, ale je zaměřena především na výběr a přípravu potravin tak, aby nedocházelo během redukčního programu ke ztrátě svalové hmoty, ale výhradně tělesného tuku. Redukční program není vytržen z kontextu moderního zdravého životního stylu, proto zahrnuje individuální péči o pohybový systém a relaxační procedury, které uvolňují přebytečné svalové i psychické napětí. Zároveň tyto procedury napomáhají procesu hubnutí, jako např. manuální lymfodrenáž podporující návrat lymfy z oblastí postižených celulitidou. Vysoký faktor při redukci hmotnosti zastupuje také prostředí, ve kterém jsou naše lázně umístěny.

Lázeňská léčba obezity dětí - Lázně Dolní Lipová: Lázeňská léčba patří do systému komplexní péče o děti s nadváhou a obezitou, je součástí dlouhodobého léčebného plánu. Možnost lázeňské léčby obezity dětí a dorostu upravuje Indikační seznam pro lázeňskou péči o dospělé, děti a dorost , stanovený vyhláškou č. 267/2012 Sb., a to v indikaci XXIV/2 Obezita spojená s dalšími rizikovými faktory a obezita u spolupracujících pacientů . Návrh na lázeňskou léčbu vystavuje praktický lékař pro děti a dorost nebo odborný pediatr a potvrzuje ho revizní lékař zdravotní pojišťovny, u níž je dítě registrováno. Lázeňská léčba obezity je komplexní, tedy plně hrazená z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Je určena dětem a dorostu ve věku 3 - 18 let (ve věku 3 - 6 let v doprovodu zákonného zástupce) a její obvyklá délka je 4 týdny.

Lázeňská léčba obezity dospělých - Lázně Dolní Lipová: Obezita dospělých se v Lázních Dolní Lipová léčí samopláteckou formou. Léčebný program je pro pacienta vytvářen individuálně po vstupních vyšetřeních, s ohledem na jeho věk, stupeň obezity, distribuci tuku a přítomnost zdravotních komplikací.

Léčba pohybového systému - Lázně Dolní Lipová: Pohybový systém, zvláště jeho funkční poruchy, jsou vůbec nejčastější příčinou bolesti. Často jsou "léčeny" pomocí tablet, injekcí či obstřiků, aniž by byla diagnostikována jejich základní příčina či příčiny. Využijte příležitosti k odborné analýze svého pohybového systému. Na základě této analýzy vám bude doporučen optimální nemedikamentózní postup k řešení příčiny vašich obtíží. Odborníci vám také poradí, jak se svým tělem optimálně zacházet.

Léčba cukrovky - Lázně Dolní Lipová: Podstata léčby pacientů s poruchami metabolismu glycidů a lipidů v Lázních Dolní Lipová spočívá v dietoterapii, pohybovém režimu a edukačním programu, doplňující program pak zohledňuje aktuální stav nemocného. Nedílnou součástí je laboratorní sledování účinku léčby.

Opakovaný redukční pobyt - Lázně Dolní Lipová: Tento pobyt je určen pro ty klienty, kteří již u nás v lázních léčbu nadváhy a obezity absolvovali. Délka pobytu je individuální dle potřeb a požadavků klienta. Pobyt zahrnuje: ubytování dle požadavků, stravu – dieta č. 8, Vyšetření: analýza složení těla + rozbor analýzy. Požadavky na aktivní a pasivní procedury zašle klient předem, ještě před nástupem k pobytu.



Lázeňské služby: Dětská léčebna, Lázně

Procedury léčení: Pohotovostní lékařská služba, Lázeňská péče dorostu, Stálá služba sestry, Lázeňská peče děti, Pitný režim, Kryoterapie, Joga, Terénní kúry, vycházkové trasy, Lékařská kosmetika, Psychoterapie, Inhalace, Elektroléčba, Magnetoterapie, Laseroterapie, Dietoterapie, Parafinoterapie, Léčebný tělocvik, Vířivé koupele, Reflexní masáže, Přísadové koupele, Peloidní zábaly, Pitné kúry, Ultrazvuk, Vodoléčba, Lymfodrenáž přístrojová, Koupele

Vyšetřovací výkony: Vstupní a výstupní lékařské vyšetření, Kontrolní lékařské vyšetření, Vstupní lékařské vyšetření včetně poučení pacienta, EKG, Základní biochemické vyšetření

Přírodní léčivé zdroje: Peloidy, Klimatoterapie - vysokohorské ovzduší

Léčba nemocí indikace: Poruchy látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, Nervové, Pohybové ústrojí, Pooperační, poúrazové stavy a rekondice, Kožní nemoci a popáleninové stavy, Obezity a nadváhy, Nemoci neurologické, Cukrovka - Diabetes melitus, Artritida, Bechtěrevova choroba

Ostatní druhy léčby: Spánek, Relaxační procházky, Klimatoterapie

Stravování:


Restaurace popis: Lázně Dolní Lipová - stravování: Nabídka stravování dává možnost výběru z celodenní stravy a nebo využití různých kombinací. Při přípravě stravy jsou zapracovány nejnovější poznatky z oboru dietologie. Naši odborníci dbají na její vyváženost. Specialitou našich lázní je dieta číslo 8, která našla uznání v odborných kruzích u nás i v zahraničí. Samozřejmostí je podávání různých diet odpovídajících lázeňskému dietnímu systému. Lze požádat i o sestavení individuálního jídelníčku.

Dietní strava

č. 2 - šetřící dieta: Tato dieta je podávána pacientům s chronickými chorobami trávicího ústrojí. Při přípravě pokrmů se používají tepelné úpravy vaření a dušení. Tato dieta je bez možnosti výběru.

č. 3 - racionální dieta: Tuto dietu připravujeme pro hosty, kteří přijíždějí do lázní na relaxační a vybrané léčebné pobyty, jako optimálně vhodnou stravu nezatěžující organismus svým složením. Tato dieta je bez omezení přípravy jídel. Záměrně vynechány jsou tučné potraviny. Volíme tepelné úpravy suroviny pečením, vařením, dušením. Snídaně formou bufetu, oběd a večeře s možností výběru ze 2 jídel.

č. 8 - redukční dieta: Redukční dieta - má příznivý vliv na váhu člověka, při správné a pravidelné aplikaci dochází k postupnému poklesu váhy a zlepšení fyzických funkcí. Je kaloricky i biologicky vyvážena.

č. 9 - diabetická dieta: Diabetická dieta je připravována jako nízkocholesterolová bez možnosti výběru. Mělo by být dodrženo správné časové rozložení mezi jednotlivými chody jídel. Hlavní zásadou je vyloučit potraviny, které obsahují volné koncentrované cukry (sacharidy) a omezují se dávky potravin, které obsahují cukry ve formě polysacharidů (složené cukry).

Služby:



Sportovní možnosti:
Bowling (4 km), Stolní tenis, Půjčovna kol, Tělocvična, Fittness, Tenisová hala (4 km), Tenisové kurty (500 m), Jízda na koni (4 km), Squash (10 km), Bazén venkovní (4 km), Sauna, Volejbalové hřiště, Billiard, Lyžařská škola (300 m), Elektronické šipky, Solárium, Středisko zimních sportů, Cyklotrasy
Přímo v areálu lázní vám nabídneme hřiště, kde je možnost zahrát si volejbal, nohejbal a fotbal, případně posedět u táboráku, stolní tenis florbal,kulečník nebo šachy. V léčebném domě Johanka je sauna. Nedaleko lázní jsou tenisové kurty a v Jeseníku (4 km jezdí autobus) je rovněž řada sportovních zařízení: tenis, bowling, kuželky, squash, fitness, městské koupaliště. V zimním období nabízí Jeseníky lyžování v několika ski centrech na upravených sjezdovkách a v běžkařských stopách.

Kongresové služby:
Telefon, Pódium, Laserové ukazovátko, Dataprojektor, Připojeni internetu, Taneční parket, Řečnický pult, Zabudované promítací plátno, Kopírka, Ozvučení, Speciální osvětlení, Šatna, Promítací plátno, Květinová výzdoba, Flipchart, Bezdrátové mikrofony

Lázně Dolní Lipová - školení - konference:  mají více jak desetiletou zkušenost s pořádáním národních i mezinárodních kongresů. Max. kapacita je 180 míst. Vybavení standardními zvukovými a obrazovými prostředky je samozřejmostí. Podle představ organizátora lze zajistit kulturní pořady a ostatní doplňkové služby.

Konferenční kapacity:
kongresový sál č. 1 Národní dům (počet míst 300)

kongresový sál č. 2 Kavárna (počet míst 80)

zasedací místnost č. 1 Johanka (počet míst 20)

Ceník ubytování:




Měna:

Cena polopenze: 198
Cena plné penze: 297
Ceny zahrnují:

Fotogalerie (18):


Lázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANNLázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANNLázně Dolní Lipová WELLNESS HOTEL VILLA GROHMANN
Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte
Kontakt:

E-mail: info@penzion-hotel.cz
ICQ: 102 162 937
Skype: penzion-hotel
Telefon: +420 775 684 048
Mapa serveru
Přidat objekt
Kontakt
Copyright © Penzion-Hotel.cz 2000 - 2024 všechna práva vyhrazena
Realizace: w-software.com